В периода 31.08-02.09.2019, група от 10 жени-предприемачи, членове на Евроклуб Жена, участваха в тридневно обучение в Одрин, Турция, по проект „ Знанието е Сила“ (Nо TR2015/DG/01/A6-02/004, финансиран по програмата Turkey-EU Business Dialogue на Европейския съюз). Евроклуб жена е асоцииран партньор от България. Водещата организация по проекта  е Земеделската Борса в Одрин, Турция, а от България- Ямболска търговско-промишлена палата.

В обучението взеха  участие и жени-предприемачи от Одрин, предоставяйки възможност за осъществяване на бизнес контакти и обмяна на опит с българските участници.

В обучението взеха  участие и жени-предприемачи от Одрин, предоставяйки възможност за осъществяване на бизнес контакти и обмяна на опит с българските участници.

В рамките на три дни, бяха реализирани различни панели, как жените-предприемачи да подобрят своите умения като лидери и мениджъри, как да прилагат по-добри комуникационни практики, да доразвият и надградят своя бизнес.

Един от най-интересните панели в обучението бе, панелът озаглавен „ Жена за пример“. В този панел, своите успешни истории и тайни за успех споделиха, две дами-предприемачи от Ямбол- г-жа Маргарита Кондова ( собственик и управител на фирма „ Фуго“) и г-жа Соня Георгиева ( собственик и управител на фирма „Ретроуют-Аксага).

Обучението приключи с връчването на сертификати на преминалите обучението жени.

В програмата бе предвидено и посещение на най-голямото предприятие за производство на слънчогледово олио в Одрин – OLIN. По време на срещата със собственика и управител на фирмата, жените-предприемачи от Ямбол и Турция, получиха ценни съвети как да развият бизнеса си и да достигнат до международни пазари.